Dīvāni ir viena no visbiežāk mājās izmantotajām mēbelēm, tāpēc svarīgi atrast tādu dīvānu, kas ir ne tikai vizuāli pievilcīgs, bet arī praktisks un izturīgs.

Izvēloties dīvānu, jāsaprot, kāds dīvāna izmērs ir nepieciešams, lai tas labi iederētos telpā. Ja tas ir stūra dīvāns, noteikti jāieplāno kurā pusē būs stūra daļas izvietojums. Lai precīzi izmērītu vietu kurā plānots ielikt jau noskatītu dīvānu, WE Furniture iesaka izlikt dīvāna gabarītu uz grīdas ar avīžu vai žurnālu lapām. Dīvāni atšķiras ne tikai ar dizainu, audumiem un gabarītu izmēriem, bet arī ar sēd pozīcijas augstumu un dziļumu. Tas ir svarīgs faktors, īpaši gados vecākiem cilvēkiem, lai apsēšanās un piecelšanās būtu tik pat ērta kā pati sēdēšana. Atceries, ka dīvānam nav obligāti jāstāv pie sienas, novietojot to, piemēram, istabas vidū, ir iespējams ērti sadalīt telpu zonās.

Ja Tev ir liela ģimene, un dzīvojamā platība to ļauj, stūra, U-veida un XL dīvāni būs vispiemērotākie. Vēl var apvienot divus dažādus dīvānus – vienu divvietīgu, vienu trīsvietīgu. Savukārt pavisam mazām dzīvojamajām telpām vispiemērotākais risinājums ir nelieli dīvāni-gultas, lai varētu gan ērti sēdēt, gan gulēt.

Mūsu uztverē, dīvāns ir kā investīcija paša labsajūtā un tādēļ, lai neapjuktu milzīgajā piedāvājumā, mēs sniegsim precīzu un pilnu informāciju par visām niansēm.